Roségravad lax med dillkräm

Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Roségravad lax med dillkräm

Rosépeppar i gravningen ger laxen en fin smakbrytning. Förstärk ytterligare genom att strö över lite extra vid servering. Hinner du inte grava själv så strö lite rosépeppar över färdiggravad lax. Eller välj varm- eller kallrökt lax. Dillkrämen passar till ändå.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Roségravad lax med dillkräm

Ingredienser

6 portioner
1 kg färsk laxfilé med skinn (gärna mellanbiten)
4 msk salt
4 msk socker
3 msk grovstött rosépeppar

Dillkräm

1 dl färskost
1 dl matyoghurt (10 %)
1/2 tsk honung
finrivet skal av 1/2 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
1 kruka dill (finhackad)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättebra recept på gravning men dillkrämen var smaklös.

    Mica

Testa liknande recept

  • Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad rosépepparlax
    Betyg 4.3 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad