Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Roquefortkräm med selleri och valnötter

Roquefortkräm med selleri och valnötter är goda små aptitretare, eller varför inte servera detta som förrätt? Roquefortkräm tillagas av crème fraiche, roquefortost, gräslök och serveras på en kavring med valnötter och selleriblad som garnering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa roquefortost med en gaffel och rör ihop det med crème fraiche och finhackad gräslök till en jämn och krämig massa.
  2. Skär kavring eller något annat grovt bröd i trekanter. Klicka på ostkrämen, strö över några valnötskärnor och garnera med vackra stjälkselleriblad.
  3. Servera på små assietter som aptitretare.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g roquefortost
  • 2 msk crème fraiche
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 2 skivor kavring eller annat grovt bröd
  • selleristjälk eller selleriblad
  • valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer