Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rökt lax- och dillpasta med ärtskottssallad

Snabblagad och vacker pastarätt på rökt lax och dill som gärna serveras med en lite syrligare ärtskottssallad med äpplen. Rökt lax- och dillpasta med ärtskottssallad är en förträfflig vårlunch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort skinnet på laxen och skär den i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna när ca 1 minut av koktiden återstår. Gör salladen under tiden.
  3. Ärtskottssallad: Dela, kärna ur och skär äpplena i strimlor och lägg i en skål. Dela ärtskotten på mitten. Blanda med äpplena och häll på en dressing av citronjuice, olja, salt och peppar.
  4. Häll av pasta och sockerärter, men spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  5. Fräs lök och vitlök glansig i oljan 2–3 minuter i pastakastrullen. Tillsätt pastavattnet och grädden. Låt sjuda 1 minut. Blanda ner pasta, sockerärter, lax, citronskal och dill. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera laxpastan med ärtskottssalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kallrökt lax i bit
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g pasta gärna pappardelle
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
Ärtskottssallad
  • 2 syrliga äpplen
  • 1/2 förp ärtskott (à ca 50 g)
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3089 kJ / 739 kCal
Läs mer om näringsvärden