Rökt lax- och dillpasta med ärtskottssallad
Snabblagad och vacker pastarätt på rökt lax och dill som gärna serveras med en lite syrligare ärtskottssallad med äpplen. Rökt lax- och dillpasta med ärtskottssallad är en förträfflig vårlunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g kallrökt lax i bit
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g pasta gärna pappardelle
150 g sockerärtor
2 msk olivolja
1 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 citron
2 msk hackad dill
salt
peppar
Ärtskottssallad
2 syrliga äpplen
1/2 förp ärtskott (à ca 50 g)
1 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3089 KJ / 739 kCal
Kommentar
Ni kanske ska lägga till grädde som ingrediens...
Marija
2011-03-04