Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökt kalkonbröst med saltpotatis och mojo verde

Rökt kalkonbröst i skivor serverar du här med saltpotatis och mojo verde, en sås på bland annat koriander, persilja och vinäger. Den saltrostade potatisen tillsammans med kalkonskivorna är en lättsam måltid som får stor smak av mojo verden.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg de avsköljda torkade färskpotatisarna i en stekpanna. Häll på olivolja och finkornigt havssalt. Rulla runt potatisen i detta. Sätt in i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.
  3. Mojo verde: Mixa koriandern med bladpersiljan, olivolja, rödvinsvängern, vitlöksklyftorna och chilifrukten till en grön örtmassa. Blanda detta med de grovtärnade tomaterna, smaka av med salt.
  4. Lägg upp rökt kalkon och servera med den saltrostade potatisen och röran. 
  5. Till servering: Servera med grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färskpotatis
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk finkornigt havssalt
  • 300 g rökt kalkon
Mojo verde
  • 1 st kruka färsk koriander
  • 1 st kruka färsk bladpersilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/3 färsk röd chilifrukt
  • 4 st grovtärnade tomater
  • salt
Till servering
  • grovt bröd
Lägg till i inköpslistan