Rökt kalkonbröst med saltpotatis och mojo verde
Rökt kalkonbröst i skivor serverar du här med saltpotatis och mojo verde, en sås på bland annat koriander, persilja och vinäger. Den saltrostade potatisen tillsammans med kalkonskivorna är en lättsam måltid som får stor smak av mojo verden.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002
Ingredienser
4 portioner
500 g färskpotatis
1/2 dl olivolja
2 tsk finkornigt havssalt
300 g rökt kalkon
Mojo verde
1 st kruka färsk koriander
1 st kruka färsk bladpersilja
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 st vitlöksklyftor
1/3 färsk röd chilifrukt
4 st grovtärnade tomater
salt
Till servering
grovt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Följde receptet; för mycket syra och ingen sälta. Obalanserad. Byt ut vinäger mot lime. Lägg till sardeller eller vanligt salt.
Mirjam
2023-09-04Receptet på såsen var det godaste i receptet. Värt fyra gafflar.
Lena
2002-10-05