Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

En efterrätt med jordgubbar som du inte vill missa! Marinera jordgubbar i rödvin och gyllene karamell och servera med bitar av sockerkaka och en vaniljsås med smak av bittermandel.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

Ingredienser

8 portioner
2 dl strösocker
4 dl rött vin
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm pulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
2 l färska jordgubbar (à 500 g)

Mandelsås

2 1/2 dl mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
1/2 finriven bittermandel
1/2 krm salt
1 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
ca 300 g sockerkaka

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Otroligt gott!!!

    Magnus

Näringsvärde per portion

Energi2037 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater61 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Jordgubbar med rödvin och mynta
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbsgelé med mandelgrädde
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinskokta äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad