Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödlökpaj med timjan

En mumsig rödlökspaj med timjan som du avnjuter med skinka, sallad och bröd. Förgrädda ditt pajskal och lägg sedan ner den timjankryddade rödlöken och ost toppat med en blandning av ägg och grädde. Grädda i ugn ytterligare en stund före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen mellan plastfolie eller tryck ut den för hand i en pajform ca 28 cm i diameter (för 6 port). Ställ den kallt i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Skala och skiva löken. Ansa och skiva salladslöken. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek all lök mjuk. Krydda med salt, peppar, timjan och socker.
  4. Lägg aluminiumfolie över pajdegens botten och kanter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta bort folien.
  5. Fördela lök och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll över löken och osten.
  6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
  7. Servera pajen med skinka, sallad och bröd.

För alla

Pajen innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 6 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 125 g salladslök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk farin eller strösocker
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl riven prästost (alt västterbotten- eller fetaost)
Till servering
  • skinka
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan