I rödbetspanna från Kiev får rödbetans sötma kontrast av saltgurka och kapris. Det här är en rotfruktsfavorit som lätt varieras då den passar utmärkt till både ris, couscous och pasta.
Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ett glutenfritt alternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Andreas
2009-10-09Härligt rustik rätt med enkla, rena, goda smaker. Gick snabbt att laga till och skonsamt för plånboken. Detta blir en stående rätt på hushållsmenyn under rotfruktssäsongen! Jag hade naturell crème fraîche istället för lättvarianten. Istället för vanlig saltgurka använde jag resten av en burk bostongurka, vilket gav en fin smak åt pannan. Rödbetor behöver dock rikligt med salt för att sötman ska lockas fram, så snåla inte med saltkaret!