Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetspanna från Kiev

I rödbetspanna från Kiev får rödbetans sötma kontrast av saltgurka och kapris. Det här är en rotfruktsfavorit som lätt varieras då den passar utmärkt till både ris, couscous och pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skala och skär morötter och rödbetor i små tärningar.
  2. Lägg rotfrukterna i en traktörpanna och häll över buljongen. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Rör i crème fraichen. Hacka saltgurkan. Rör i saltgurka och kapris i pannan och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera rödbetspannan med ris, couscous eller pasta.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ett glutenfritt alternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 500 g rödbetor
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 saltgurkor
  • 2 msk kapris
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm mald vitpeppar
Till servering
  • ris, couscous eller pasta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?