Rödbetspanna från Kiev

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Rödbetspanna från Kiev

I rödbetspanna från Kiev får rödbetans sötma kontrast av saltgurka och kapris. Det här är en rotfruktsfavorit som lätt varieras då den passar utmärkt till både ris, couscous och pasta.

Rödbetspanna från Kiev

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 morötter
500 g rödbetor
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl lätt crème fraiche
2 saltgurkor
2 msk kapris
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar

Till servering

ris, couscous eller pasta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Härligt rustik rätt med enkla, rena, goda smaker. Gick snabbt att laga till och skonsamt för plånboken. Detta blir en stående rätt på hushållsmenyn under rotfruktssäsongen! Jag hade naturell crème fraîche istället för lättvarianten. Istället för vanlig saltgurka använde jag resten av en burk bostongurka, vilket gav en fin smak åt pannan. Rödbetor behöver dock rikligt med salt för att sötman ska lockas fram, så snåla inte med saltkaret!

Andreas

2009-10-09

Testa liknande recept

Rödbetsmix
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetsraka med ryskt pålägg
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk råbiff
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk sillsallad
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Silltilltugg
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill á la russe
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga