Rödbetspanna från Kiev
![Rödbetspanna från Kiev](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
I rödbetspanna från Kiev får rödbetans sötma kontrast av saltgurka och kapris. Det här är en rotfruktsfavorit som lätt varieras då den passar utmärkt till både ris, couscous och pasta.
![Rödbetspanna från Kiev](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 morötter
500 g rödbetor
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl lätt crème fraiche
2 saltgurkor
2 msk kapris
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar
Till servering
ris, couscous eller pasta
För alla
Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ett glutenfritt alternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Härligt rustik rätt med enkla, rena, goda smaker. Gick snabbt att laga till och skonsamt för plånboken. Detta blir en stående rätt på hushållsmenyn under rotfruktssäsongen! Jag hade naturell crème fraîche istället för lättvarianten. Istället för vanlig saltgurka använde jag resten av en burk bostongurka, vilket gav en fin smak åt pannan. Rödbetor behöver dock rikligt med salt för att sötman ska lockas fram, så snåla inte med saltkaret!
Andreas
2009-10-09