Rödbetskaka med saffransglasyr

Betyg 4.2 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Rödbetskaka med saffransglasyr

Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Rödbetskaka med saffransglasyr

Ingredienser

8 portioner
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 - 2 1/2 dl valnötter

Saffransglasyr

200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 påse saffran (à 1/2 g)

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Måste man ha Saffran i glasyren?Kan man köra utan?

    Niloufar

    Hej Niloufar! Det går fint att utesluta saffran i glasyren. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Underbar kaka! Riktigt fin bjudkaka. Drog ned lite på sockermängden och hade i lite ljust muscovado socker. En favorit!

    Elisabet

  • Går den att frysa?

    Elisabet

    Hej Elisabeth! Ja, det går bra att frysa kakan men utan glasyren. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jättegod kaka!! Men jag drar ner lite på både socker och oljan. Kanske Halv-1 dl och lite mer rödbeta. Blir ändå saftig och supergod!

    Nina

  • Lite annorlunda och rolig kaka att bjuda på i jultider

    Frida

  • Ursäkta en dum fråga... inlagda eller färska rödbetor??

    Pernilla

    Hej Pernilla! Det är inte en dum fråga utan en mycket bra fråga! Det ska vara färska, okokta rödbetor. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • God och saftig kaka. Tog 3 dl olja och 1 dl socker, fungerade utmärkt.

    Lisbeth

  • Går det att frysa kaka och frosting tillsammans?

    Anna

  • Det låter väldigt mycket med 3,5 dl olja. Behövs det verkligen så mycket? Hur blir kaka om man minskar mer det till 1 dl eller halva mängden? Någon som vet?

    Elisabeth

  • Jag har nu bjudit på denna kaka sen den första gången var publicerad i Buffé. ALLA utom ett par barn har äslkat den, pratat om den, bett att få receptet, önskat den nästa gång de ska komma på fika!! Väldigt uppskattad.

    Malin

Testa liknande recept

  • Saffransglasyr
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Citronmarinerade rödbetor
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberkaka med vaniljglasyr
    Betyg 3.7 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pesto med pasta
    Betyg 4.5 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Red velvet crumble cookies
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvresallad
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad