Rödbetskaka med saffransglasyr

Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Ingredienser
8 portioner
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 - 2 1/2 dl valnötter
Saffransglasyr
200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 påse saffran (à 1/2 g)
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stMåste man ha Saffran i glasyren?Kan man köra utan?
Niloufar
Hej Niloufar! Det går fint att utesluta saffran i glasyren. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Underbar kaka! Riktigt fin bjudkaka. Drog ned lite på sockermängden och hade i lite ljust muscovado socker. En favorit!
Elisabet
Går den att frysa?
Elisabet
Hej Elisabeth! Ja, det går bra att frysa kakan men utan glasyren. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod kaka!! Men jag drar ner lite på både socker och oljan. Kanske Halv-1 dl och lite mer rödbeta. Blir ändå saftig och supergod!
Nina
Lite annorlunda och rolig kaka att bjuda på i jultider
Frida
Ursäkta en dum fråga... inlagda eller färska rödbetor??
Pernilla
Hej Pernilla! Det är inte en dum fråga utan en mycket bra fråga! Det ska vara färska, okokta rödbetor. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
God och saftig kaka. Tog 3 dl olja och 1 dl socker, fungerade utmärkt.
Lisbeth
Går det att frysa kaka och frosting tillsammans?
Anna
Det låter väldigt mycket med 3,5 dl olja. Behövs det verkligen så mycket? Hur blir kaka om man minskar mer det till 1 dl eller halva mängden? Någon som vet?
Elisabeth
Jag har nu bjudit på denna kaka sen den första gången var publicerad i Buffé. ALLA utom ett par barn har äslkat den, pratat om den, bett att få receptet, önskat den nästa gång de ska komma på fika!! Väldigt uppskattad.
Malin