Rödbetsciabatta med chèvre och karamelliserad lök

Rödbetsciabatta med getost, honungskaramelliserad lök och rosmarin är lika god som vacker. Rödbetsjuice sätter fin färg på brödet. Fyll den matiga mackan rödbetor, surkål samt salt getost och söt karamelliserad lök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
8 st
Ciabatta (8 bröd)
3 dl kallt vatten
2 dl rumstempererad rödbetsjuice
1/2 msk strösocker
2 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl vetemjöl special
25 g färsk jäst
1 msk rapsolja
1 dl durumvete till utbakning
Fyllning (till 4 mackor)
4 små rödbetor (totalt ca 200 g, för 4 mackor)
smör
6 stora skivor chèvre
2 msk flytande honung
30 g rucola
100 g surkål
1/2 kruka rosmarin
Karamelliserad lök (till 4 mackor)
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk honung
Gör så här
00:10:00
02:00:00
01:30:00
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer