Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Kokta rödbetor som får torka i ugnen får koncentrerad smak. Perfekt ihop med tunt råhyvlade rödbetor och en hemlagad hollandaisesås med örtigt sting av citronmeliss, dragon och dill. Toppa med gröna blad för en fulländad förrätt eller vegetariskt tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Ingredienser

4 portioner
10 små rödbetor
2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt

Örthollandaise

200 g smör
3 äggulor
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
2 msk finhackad citronmeliss
1 msk finhackad dragon
1 msk finhackad dill
2 krm salt
1 krm peppar
1 näve röda mangoldskott
1 näve citronmelissblad klöveroxalis eller harsyra

Gör så här

00:30:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2053 KJ / 491 kCal
Fett44 g
Salt1.57 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Risö snaps
    Betyg 2.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt couscous med björnbär
    Betyg 3.5 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårlig grön örtsås
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödbetstartar
    Betyg 4.9 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad