Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rödbetor med rosmarin och getost

Det ultimata tillbehöret till den nygrillade lammsteken är de här rödbetorna som förskönas med rosmarin och söt honung. Pricken över i är den kladdiga och mumsiga getosten som du klickar på rödbetorna innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetor mjuka i saltat vatten. Skala och skär dem i mindre bitar. Håll dem ljumna.
  2. Mosa getost med en gaffel så att den blir till en jämn deg.
  3. Plocka bladen av rosmarinkvisten och hacka dem. Strö det över rödbetorna.
  4. Ringla över honung och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på getosten och servera. Passar bra till lammkotletter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för getost, mjölkfritt margarin istället för smör.

Ingredienser

  • ca 400 g rödbetor
  • 50 g getost
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer