KrÀmig kycklinggryta med soltorkade tomater

En supegod och enkel kycklinggryta som gÄr fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsÀtt crÚme fraiche, buljong och soltorkade tomater för att fÄ den mustiga och goda smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerÀrtor. VÀrldens bÀsta kycklingrecept!
Ett recept frÄn:
ICAs matkasse v 41 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
ca 600 - 700 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl crĂšme fraiche (fetaost och soltorkad tomat)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tÀrning eller fond)
1 förp soltorkade tomater (à 200 g)
250 g gröna Àrtor eller 150 g sockerÀrtor (för 4 port)
Gör sÄ hÀr
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett13 g
Salt5.6 g
Kolhydrater63 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du Ă€ter kan göra stor skillnad, inte bara för dig sjĂ€lv, utan Ă€ven för miljön och klimatet. Inspireras av vĂ„ra klimatguidade recept som hjĂ€lper dig att minska klimatpĂ„verkan â utan att för den skull minska pĂ„ matglĂ€djen.

Kommentarer
154 stJag stekte lök och vitlök som bas för mer djup i smaken, och la till lite matlagningsgrÀdde för det skulle bli mer krÀmigt. Men tyvÀrr blev det ÀndÄ ganska smaklöst trots att jag hade i extra kryddning av oregano, peppar och soja; smaken av soltorkade tomater fanns, men inte mycket mer. NÀsta gÄng kommer vi ha 2 förpackningar smaksatt crÚme fraiche, istÀllet för matlagningsgrÀdde, och servera med pasta istÀllet för ris.
Caroline
JĂ€ttegod! Hade matvete till.
Nea
Tillverkade âegenâ smaksatt laktosfri crĂ©me fraĂźche med 1/2 fetaost och ett par tsk tomatpurĂ©. Ăkade till 4 vitlöksklyftor. Det blev vĂ€ldigt gott!
Fia