Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med salami och omelettstrimlor

Risotto är gott både till fest och vardag. Detta recept på risotto är med salami, strimlor av omelett och grönsaker som ärter, majs och paprika. Du serverar den krämiga risotton tillsammans med en frisk tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt ris och häll över grönsaksbuljong.
  2. Låt riset koka under lock ca 20 minuter. När 5 minuter återstår av tiden tillsätts djupfrysta ärter, majs och paprika. Strimla salamin och blanda ner i det nykokta riset.
  3. Vispa samman ägg, vatten, salt och oregano. Hetta upp margarin eller smör i en stekpanna. Häll i äggsmeten och grädda en omelett.
  4. Stjälp upp omeletten på ett smörgåspapper och rulla ihop den till en rulle med hjälp av papperet. Skär rullen i ca 1 cm breda bitar.
  5. Blanda försiktigt ner omelettbitarna i risotton och servera den med en tomatsallad.

Tips

I en risotto passar de flesta grönsaker. Byt ut ingredienserna ovan mot de du har hemma, t ex squash, paprika i olika färger, minimajs, röd lök och brytbönor eller andra grönsaksmixer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 dl ris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 250 g djupfrysta grönsaker (ärter, majs och paprika)
  • 100 g salami
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?