Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med omelettrullar

Matig och tilltalande risotto med omelettrullar. En förträfflig risotto, tillagad med en skön blandning av lök, broccoli och lagrad ost. En lyxig omelett gräddar du, rullar ihop, skär i skivor och lägger upp på risotton.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av matfettet i en traktörpanna.
  2. Tillsätt riset och låt fräsa med någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min. Blanda ner broccolibuketterna i riset när ca 5 min återstår av koktiden. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa samman ägg, vatten och salt. Stek en omelett (för 4 port) i resterande matfett i en stekpanna. Låt omeletten glida ner på en tallrik. Rulla ihop och skär omeletten i skivor. Lägg omelettrullarna på risotton.
  4. Servera med en tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl långkornigt ris
  • 7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 400 g djupfrysta broccolibuketter
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • tomatsallad till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?