Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Risotto med marinerade morötter

Denna risotto med marinerade morötter passar utmärkt till både vardagsmiddagen och en lite festligare bjudning. Morötterna marinerar du i vinäger, salladskrydda och gräslök innan du serverar dem med risotton, riven parmesanost och valnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Hacka gräslöken. Blanda morötter, gräslök, vinäger, olja och salladskrydda i en skål. Låt stå kallt ca 30 min.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon min.
  3. Häll över hälften av buljongen och låt koka under lock ca 10 min. Späd med resten av buljongen och låt koka ytterligare ca 10 min.
  4. Rör i osten och smaka av risotton med salt och peppar. Blanda i de marinerade morötterna och strö över grovt hackade valnötter. Servera risotton med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 1/2 knippa gräslök
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl avorioris
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse valnötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer