Risgrynsgröt - mjölkfri

Här är ett krämigt och gott recept på en risgrynsgröt som passar allergiker då den är mjölkfri och du gör den med kokosmjölk och mjölkfritt margarin. Enkelt att göra och väldigt gott att koka med en kanelstång i.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stSuperbra då barnbarnen är allergiska mot mjölkprotein. Gott och nyttigt. Populärt.
Anette
Återkommande recept som vi gör varje år vid jul. Min son är mjölkproteinallergiker och vi behövde hitta ett alternativ till risgrynsgröt gjord på mjölk - sökte bland ICAs recept, och fann det här. Är nu inne på min fjärde dubbelsats för i år, och det är inte ens den andra advent! Familjen skulle kunna leva på denna hela december, mycket gott och känns inte ens som den är ett mjölkfritt alternativ. Rekommenderas!
Johanna
Den är inte mjölkfri, det står ju tydligt i receptet - kokosMJÖLK. Men det är ju klart- i butikerna står det ju laktosfritt på det som har laktos men innehåller tillsatser, och glutenfritt på snart allt som inte kan innehålla gluten utom om det tillsats i onödan. Glutenfritt mandelmjöl tex.
Daniel
Godkänt recept & helt klart lika smakfullt som gröt tillagad på komjölk & mycket nyttigare :)
Tony
Jag tillsätter även en vaniljstång och det uppskattas av dem som äter denna gröten.
Ewa
Här är ett mikrorecept:4 dl vatten,2 dl grötris och 0,5 tsk salt blandas i en skål. Lägg på locket och kör på full effekt i 5 minuter.. Därefter på låg effekt i 4-5 minuter.Häll i 6 dl mjölk och rör om. Full effekt i 4 minuter utan lock.Därefter på låg effekt i 30-35 minuter. Lycka till!
Cecilia
Jag söker hur man kan tilllaga Risgrynsgröt i micro ett recept till detta, tack! Har gjort detta innan men hittar inte beskrivningen. Mvh Marina Sagemar
Marina