Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Risglass med äppelsallad

Vill du testa på en mer avancerad och lyxig dessert? Risglass med äppelsallad är en smakrik och fräsch efterrätt som passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Du gör glassen på bland annat avorioris, vaniljstång, honung och sesamfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölk, ris och vaniljstång (uppskuren). Låt sjuda tills konsistensen blivit som en gröt.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, utom sesamfröna och låt kallna. Häll upp i en form och ställ i frysen. Innan glassen är hård (efter 1-2 timmar), forma den i plastfolie till en avlång rulle. Frys in.
  3. Koka upp socker och vatten till äppelsalladen, låt sjuda till en simmig konsistens. Låt kallna.
  4. Tillsätt limejuicen. Skala och skiva äpplena lövtunt och lägg i lagen.
  5. Smält smöret, ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills det blir en mjuk sås. Blanda sesamfröna (om det är olika färger). Rulla glassen i blandningen. Skär glassen i 2 cm tjocka skivor.
  6. Servera med äppelsalladen och chokladsåsen.

För alla

Risglass med äppelsallad är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkfri: byt ut mjölk och grädde mot Solhavre respektive grädd-ersättning baserad på havre från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl avorioris
  • 1 vaniljstång
  • 1 blötlagt gelatinblad
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/3 dl grädde
  • 2 msk sesamfrö (gärna olika färger)
Äppelsallad
  • 1 dl socker
  • 0,8 dl vatten
  • juice av 1 lime
  • 2 äpplen
Sås
  • 50 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad eller mjölkchoklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?