Risglass med äppelsallad

Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Risglass med äppelsallad

Vill du testa på en mer avancerad och lyxig dessert? Risglass med äppelsallad är en smakrik och fräsch efterrätt som passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Du gör glassen på bland annat avorioris, vaniljstång, honung och sesamfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Risglass med äppelsallad

Ingredienser

10 portioner
5 dl mjölk
1 dl avorioris
1 vaniljstång
1 blötlagt gelatinblad
1 msk honung
1 1/2 dl socker
1 1/3 dl grädde
2 msk sesamfrö (gärna olika färger)

Äppelsallad

1 dl socker
4/5 dl vatten
juice av 1 lime
2 äpplen

Sås

50 g smör
100 g mörk blockchoklad eller mjölkchoklad

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
Betyg 3.4 av 5.111 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Glassbomb Halloween
Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Semifreddo med nötter och maräng
Betyg 2.9 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar
Betyg 3.4 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladdoppade marshmallows
Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kanelpudrad mandelchoklad
Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad