Risglass med äppelsallad

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
0
Risglass med äppelsallad

Vill du testa på en mer avancerad och lyxig dessert? Risglass med äppelsallad är en smakrik och fräsch efterrätt som passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Du gör glassen på bland annat avorioris, vaniljstång, honung och sesamfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Risglass med äppelsallad

Ingredienser

10 portioner
5 dl  mjölk
1 dl  avorioris
1   vaniljstång
1   blötlagt gelatinblad
1 msk  honung
1 1/2 dl  socker
1 1/3 dl  grädde
2 msk  sesamfrö (gärna olika färger)

Äppelsallad

1 dl  socker
4/5 dl  vatten
juice av 1   lime
2   äpplen

Sås

50 g  smör
100 g  mörk blockchoklad eller mjölkchoklad

För alla

Risglass med äppelsallad är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkfri: byt ut mjölk och grädde mot Solhavre respektive grädd-ersättning baserad på havre från Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Olof Viktors vaniljglass
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb Halloween
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladparfait med limemarinerad frukt och bär
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grefve Pehrs äppelsorbet
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valerios Cassataglass
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga