Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Regnbågspizza

Den här vackra färgsprakande pizzan gör alla glada! Grön, orange och röd paprika bildar tillsammans med rödlök, majs och bönor en smarrig pizza i regnbågens färger. Toppa med ruccola och räkor och servera till middag eller som vickning efter festen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av majsen. Häll bönorna i ett durkslag, spola i kallt vatten och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lökarna. Tärna tomaterna.
  3. Rulla ut pizzadegarna på plåtar med bakplåtspapperet.
  4. Bred tomatsåsen på degarna och strö på osten. Strö över oregano. Fördela bönorna och grönsakerna i rader på degarna som en regnbåge.
  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Låt räkorna rinna av.
  7. Strö rucola på den gröna randen och räkorna mellan den lila och den röda randen och servera pizzan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1100 g familjepizzakit
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 390 g)
  • 2 gröna paprikor
  • 2 orangea paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 6 tomater
  • 250 g riven mozzarella
  • 2 msk oregano
  • 1 burk räkor i lake (à 580 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2420 kJ / 576 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept