Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Svamppizza med fetaost

Med färdig pizzadeg och din egen favorittopping gräddar du den godaste pizzan hemma själv. Smidigt och superenkelt. Denna variant med champinjoner, rödlök och ost blir både festlig och matig. Lägg gärna på färsk ruccolasallad efter gräddningen så får du en riktig proffspizza.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa champinjonerna och skala löken och skiva allt. Smula sallads- eller fetaosten.
  3. Rulla ut degarna på varsin plåt och bred på tomatsåsen. Fördela svamp, lök, salladsost och den rivna osten på bottnarna. Krydda med peppar.
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Servera med ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzakitet.
Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Klimattips

Stäng av ugnen några minuter innan maten är färdig och utnyttja eftervärmen för att minska klimatpåverkan ytterligare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 150 g salladsost eller fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 1 förp familjepizzakit (à 1100 g)
  • 65 g ruccola
Att ha hemma
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3202 kJ / 757 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer