Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rårörda blåbär med vit chokladmousse

En ljuvligt god efterrätt gjort på rårörda blåbär och vit chokladmousse. En utsökt smakkombination som lätt blir en favorit. Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller om du vill unna dig lite lyx i vardagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker poröst.
  2. Smält chokladen i vattenbad, eller mikro (max 800 w) 1-2 minuter, och vänd ner den i äggsmeten.
  3. Vispa grädden och vänd ner även den. Låt stå i kylskåp 30 minuter före servering.
  4. Blanda blåbär med socker. Rör så att lite av bären mosar sig så att det blir lite såsigt.
  5. Krossa digestivekexen grovt. Smält smöret och blanda det med smulorna.
  6. Lägg upp blåbär och mousse och strö på digestivesmulorna.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri:använd Sempers digestivekex utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 4 dl blåbär (eller osötade frysta)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 digestivekex
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2080 kJ / 500 kCal
Fett: 36 g
Läs mer om näringsvärden