Rårörd jordgubbssaft

Koncentrerad sommar på flaska! Den här saften rårörs i stället för att kokas. Då bevaras alla smaker och nyttigheter. Saften kan med fördel frysas och tas fram efterhand. Jordgubbsmoset som blir över smakar mums i en tallrik fil eller i en smoothie.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stHej alla saftälskare❣️ Jag fryser jordgubbarna innan jag gör saften. Det rinner ner i silen hur lätt som helst och saften blir precis lika god Mitt recept är som följer: 6 liter jordgubbar 2 liter kokande vatten hälles över 30 g citronsyra Låt stå ett dygn källarkallt sila och häll på rengjorda flaskor. Vill man att den ska hålla sig bättre kan man tillsätta 1/2 tsk flytande atamon per liter sur saft. 6 dl socker till varje liter avrunnen saft Receptet är från min mormor hon var född 1896…. Lycka till🍓 Annette
Annette
Mixa var helt värdelöst, du måste själv pressa ut saften om du inte nöjer dig med 2 dl...Jag tror på mosa. Saften som man själv pressar ut blir grumlig.
Cecilia
Ska det vara kallt vatten Tack på förhand
Birgitta
Hej Birgitta! Kallt vatten blir jättebra. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket