Ramensoppa med fläsk och ägg

Ramen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.

Ingredienser
4 portioner
2 ägg
100 g ramennudlar
2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 l kycklingbuljong (tärning och vatten)
2 st stjärnanis
1 st piri-piri (eller färsk röd chili)
2 tsk råsocker
300 g färskt sidfläsk
150 g böngroddar
200 g babyspenat
2 msk risvinäger
4 msk mörk tamarisoja
4 skivade salladslökar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stHelt klar gott! Mycket goda smaker i en fin balans och otroligt mättande
Carolina
Gott!
Anette
Supergott. Brukar variera ibland med annat grönt och med halloumi.
Jessica
Det här receptet får 10/10 av oss. Fantastiskt gott! Uteslöt dock stjärnanis. Lade till lite shitakesvamp som jag stekt lätt. Gjorde 4 portioner, det blev lagom för oss två. Det här kommer vi att laga ofta!
Gudrun
Förvånansvärt gott!! Älskade balansen mellan det syrliga och salta!!
Fabronia
Super gott! Men använde inte stjärnanis .
Linda
Min nya favorit!! Supergott!!!
Karin
Det var jätte gott
Hanna
Personligen så tyckte jag inte riktigt om smaken av buljongen, tror att kombon ingefära och stjärnanis inte riktigt var min grej bara, men tycker man om den smaken så är det säkert jättegott! Uppskattade dock konceptet med alla tillbehör och spenaten blev supergod med fläsket!
Alexandra
Lägg äggen i kokande vatten? Om du vill att de ska spricka direkt. Bättre att koka dem som du brukar.
Rasmus