Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Räktoast

Här är ett trevligt recept på räktoast med inspiration från Asien. Du gör en smarrig räkröra som du brer på vitt formbröd, steker i sesamfrön och serverar varma. Ett annorlunda och mycket uppskattat recept som passar ypperligt till förrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka räkorna så fint som möjligt, använd helst matberedare. Mixa räkmassan med smör, salt, peppar och maizena.
  2. Vispa upp äggvitan lätt och mixa ner i blandningen. Det ska bli en bredbar, smidig konsistens.
  3. Kantskär formbröden. Bre räkmassan tunt på ena sidan. Lägg bröden i sesamfröna med räkmassan ner och tryck till.
  4. Stek bröden i 2-3 minuter i rikligt med olja. Dela bröden diagonalt i trekanter. Servera dem varma.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g skalade räkor
  • 3 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 äggvitor
  • 6 skivor vitt formbröd
  • 1 1/2 dl sesamfrön till panering
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer