Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Räkspett

Saftiga, välkryddade och fantastiskt goda räkspett passar lika bra som fingermat eller som komplement till en krispig sallad. Räkorna marineras i limejuice, honung, vitlök, olja och kryddor innan de grillas eller steks tills de fått fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman ingredienserna till en marinad. Lägg ner räkorna i marinaden och låt ligga i 3-4 timmar.
  2. Trä upp räkorna på träspett, tänk på att om du ska grilla spetten ska de ha legat i vatten en stund innan.
  3. Grilla eller stek spetten tills de har fått lite färg. Lägg upp på en stor tallrik och servera tillsammans med sås, förslagsvis Stark tomatsås och/eller Lime- och honungssås.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 msk olivolja
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 500 g skalade räkor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer