Räkspett

Betyg 2.1 av 5.
21 personer har röstat
2
Räkspett

Saftiga, välkryddade och fantastiskt goda räkspett passar lika bra som fingermat eller som komplement till en krispig sallad. Räkorna marineras i limejuice, honung, vitlök, olja och kryddor innan de grillas eller steks tills de fått fin färg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Räkspett

Ingredienser

8 portioner
4 msk  olivolja
skal och saft av 1   lime
1   pressad vitlöksklyfta
1 msk  flytande honung
1 tsk  salt
1/2 krm  svartpeppar
500 g  skalade räkor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jag vill också veta vilken sås det ska vara

Tina

2002-12-01

Vilken sorts sås ska man använda till detta recept?

Karin

2002-09-12

Testa liknande recept

Kycklingspett med vitlökssmak
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spett
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Timjangravat lammspett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingspett med lime- och hoisinsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilimarinerade laxspett med citrussås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och chilimarinerat biffspett med mangosalsa
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga