Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Räkgratinerade kronärtskocksbottnar

En lyxig maträtt som du serverar i vackra, ätbara skålar av kronärtskocksbottnar. Lägg ner din smarriga dill- och räkstuvning i skockorna, toppa med smakrik ost och ställ in i ugnen. Servera gärna dina läckra räkgratinerade skockor med kuvertbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa kronärtskockorna. Koka dem i en gryta med vatten och salt ca 40 min. Kontrollera att de är färdiga genom att dra loss de yttersta bladen och se att de släpper.
  2. Skala räkorna och vitlöken. Skiva vitlöken tunt. Fräs i matfettet i en kastrull. Strö över mjölet och späd med grädde och vin. Låt puttra ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör i räkor och dill. Dra loss bladen från kronärtskockorna och skär loss botten. Ta bort "skägget" från bottnarna. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och fördela räkstuvningen ovanpå. Strö över osten och gratinera i 250ºC, ca 10 min.
  4. Lägg kronärtskocksbottnarna på tallrikar och lägg de största bladen runt om. Små kuvertbröd är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 1 l vatten
  • 1/2 msk salt
  • 250 g räkor med skal
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl riven, lagrad ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1520 kJ / 360 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden