Räksoppa på skal

Betyg 3.2 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Räksoppa på skal

Denna krämiga räksoppa lagar du ganska lätt av räkskal du får över när du äter räkor. Börja med att koka en ljuvlig fond till soppan av räkskal. Smaksätt med tomatpuré, kajennpeppar, morötter, lök och vitt vin. Spetsa med en skvätt Armagnac.

Räksoppa på skal

Ingredienser

8 portioner
ca 2 l räkskal (rens)
4 msk tomatpuré
1/2 krm kajennpeppar
3 dl vitt vin
1 l vatten
3 dl grädde
2 morötter
2 gula lökar
salt
1 dl Armagnac

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Jag tog både kräftskal och räkskal, mindre vatten, och redde med rå potatis i sista uppkoket. Mer cayennepeppar också.

    Elisabet

  • När man reder av den då blir den bra.

    Malin

  • Felskrivet recept, alla ingredienser ska inte i på en gång det är därför den blir så tunn.

    Anna

Testa liknande recept

  • Småomeletter med räkstuvning
    Betyg 2.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skummig räksoppa med skaldjursspett
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med örtgrönt täcke
    Betyg 2.8 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och räkor
    Betyg 3.9 av 5.166 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad