Räksoppa på skal

Denna krämiga räksoppa lagar du ganska lätt av räkskal du får över när du äter räkor. Börja med att koka en ljuvlig fond till soppan av räkskal. Smaksätt med tomatpuré, kajennpeppar, morötter, lök och vitt vin. Spetsa med en skvätt Armagnac.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stJag tog både kräftskal och räkskal, mindre vatten, och redde med rå potatis i sista uppkoket. Mer cayennepeppar också.
Elisabet
När man reder av den då blir den bra.
Malin
Felskrivet recept, alla ingredienser ska inte i på en gång det är därför den blir så tunn.
Anna
Mycket gott, men den blir väldigt rinnig. Testade att koka den en stund med mer grädde, men den blev bara marginellt tjockare. Skippade armangacen. Jag började med att fräsa allt utom vätskorna, och hällde på dem efter en stund.
Ulrika
Blir väldigt blaskig
Jenny helmie bi
Kan man frysa den?
Karin
Bästa soppan till nyårsfesten!
Thomas
Hejsan! Klart man kan ha i räkorna efteråt- verkligen att rekommendera! Armanjac behövs inte alls, men ger en liten extra kryddning till soppan. Så den är helt frivillig.
Ica-köket
Varför Armanjac i? Är det inte bättre med lite räkor istället? Alla kanske inte vill ha starkvaror i.
Marie
Det känns lite konstigt att man inte använder själva räkköttet i soppan. Jag tänker var fall hälla i räkorna strax innan jag serverar.
Mikael