Räkcheesecake med saffran och vitlök

Lyxig räkcheesecake med saffran och vitlök som passar perfekt på buffébordet, till midsommar och andra bjudningar. Cheesecakens botten består av god kavring och fyllningen av räkor, oliver, philadelphiaost och crème fraiche är underbar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Ingredienser
6 portioner
Botten
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning
1 kg oskalade räkor
1 1/2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
nymalen svartpeppar
3 gelatinblad
200 g färskost
2 dl crème fraiche
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl hackade svarta oliver
räkor till dekoration
rucolasallad (eller persilja till dekoration)
Gör så här
00:05:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stJag tycker om saffran, men i denna goda kombinationen av smaker tog saffranssmaken över allt för mycket.
Marie
Hade den på buffébordet på min dotters student. Den var mycket uppskattad. Jag tog bara en halv påse saffran. För min del är jag inte så förtjust i saffran så nästa gång ska jag pröva utan.
Carin
väldigt lätt att göra, och en succé på julbordet!
Maria