Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räk- och färskostfylld lax med spenatpotatis

Underbart fiskrecept som säkert kommer att bli en favorit även i ditt hem. Laxen fylls med räkor, färskost och dill och till serveras potatis som smaksatts med spenat. Räk- och färskostfylld lax med spenatpotatis tillagar du på under 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, sätt på ett lock och ställ åt sidan tills vidare.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Skär laxen i 4 lika delar (för 4 port). Dra bort ev ben.
  3. Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet.
  4. Tina räkorna och pressa ur överflödig vätska. Grovhacka räkorna. Blanda dem med färskost och äggula. Finhacka hälften av dillen, rör ner den. Salta och peppra.
  5. Fyll skårorna med räkblandningen. Bryn fiskbitarna, skinnsida ner, i en het stekpanna i 2-3 minuter. Ställ in pannan i ugnen och efterstek i ca 12 minuter.
  6. Krama vätskan ur den tinade spenaten. Fräs spenaten i olivolja i en het stekpanna. Pressa över vitlöken och smaka av med salt och peppar. Klyfta ner den varma potatisen med spenaten och blanda försiktigt.
  7. Lägg en bädd av spenatpotatisen i mitten på varma tallrikar. Toppa med laxen och avsluta med att garnera med resterande dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 500 g färsk laxfilé i bit (skinnet kvar)
  • 200 g skalade räkor eller räkor på burk (200 g skalade räkor motsvarar 1 burk räkor i lag à 385 g)
  • 100 g färskost
  • 1 äggula
  • 1 kruka dill
  • 1 pkt fryst bladspenat (à 250 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja (att steka i)
  • peppar
  • salt
Lägg till i inköpslistan