Räk- och färskostfylld lax med spenatpotatis
Underbart fiskrecept som säkert kommer att bli en favorit även i ditt hem. Laxen fylls med räkor, färskost och dill och till serveras potatis som smaksatts med spenat. Räk- och färskostfylld lax med spenatpotatis tillagar du på under 45 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
500 g färsk laxfilé i bit (skinnet kvar)
200 g skalade räkor eller räkor på burk (200 g skalade räkor motsvarar 1 burk räkor i lag à 385 g)
100 g färskost
1 äggula
1 kruka dill
1 pkt fryst bladspenat (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
olivolja (att steka i)
peppar
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är en av mina favoriter. Har dock bytt ut räkorna mot kräftstjärtar i stället.
Karin
2011-04-20Ett av mina favoritrecept! Går att laga till många! Jättegott med pressad potatis eller färskpotatis till när det är säsong för det.
Ylva
2007-10-28Gott och lättlagat, får dock bara 4 hattar av mig. Anne-Sophie
Anne-sophie
2006-03-27