UNDER 45 MIN | Medel

Radiokaka med apelsin

Radiokakan med sin intensiva kakaosmak blev populär på 20-talet då det var oerhört viktigt att fika ljudlöst vid radion. Här gör vi den med trendig kokosolja och en twist av apelsin. En retrorätt kaka som smälter i munnen!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält kokosoljan i en kastrull. Ta från värmen.
  2. Grovhacka chokladen och låt den smälta ner i oljan.
  3. Finriv skalet av apelsinen.
  4. Blanda apelsinskal, ägg, florsocker, kakao och salt i en bunke.
  5. Häll i kokoschokladen och rör till en jämn smet.
  6. Klä en brödform med bakplåtspapper (för 20 portioner/skivor) och häll i ca 1 cm smet. Lägg på mariekex. Fortsätt varva (totalt ca 20 kex), sista lagret ska vara smet.
  7. Ställ i kylen tills kakan stelnat. Skär i skivor.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 150 g kokosolja
  • 200 g mörk choklad
  • 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 20 kex (Mariekex, 100 g motsvarar ca 20 kex)

Näringsvärde
Per portion

Energi 889 kJ / 213 kCal