Radiokaka med apelsinsallad

25
4
Radiokaka med apelsinsallad

I den här fabulösa efterrätten möts den syrliga apelsinsalladen av den intensiva kakaosmaken i radiokakan vilket är en vinnande smakkombination. De knapriga mariekexen som du hittar i kakan är ytterligare ett plus i kanten.

Skriv ut
Radiokaka med apelsinsallad

Ingredienser

20 skivor
250 g
kokosfett
2
ägg
2 1/2 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
1 dl
kakao
ca 100 g
kex (Mariekex eller Fingermarie, 100 g motsvarar ca 20 kex)

För alla

Kontrollera innehållet i kexen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Redaktionen

2017-10-09

Hej Margareta! Denna apelsinsallad tänkte vi passar bra till radiokakan https://www.ica.se/recept/apelsinsallad-med-stjarnanis-och-kanel-691375/. Hälsningar Michelle

Margareta

2017-10-08

Vad ingår i apelsinsalladen? Har ni recept?

Veronica

2014-07-15

När jag var barn, närmare 60 år sedan, kallade min mor denna kaka för tigerkaka. Jag vet inte säkert om hon använde kokosfett, men i övrigt verkar det vara samma kaka. Vår tigerkaka var alltså hård och med kex i. Jag ska prova detta recept. Idag tror jag att det finns en mjuk sockerkaka som kallas tigerkaka.

Testa liknande recept