Radiokaka med apelsinsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Radiokaka med apelsinsallad

I den här fabulösa efterrätten möts den syrliga apelsinsalladen av den intensiva kakaosmaken i radiokakan vilket är en vinnande smakkombination. De knapriga mariekexen som du hittar i kakan är ytterligare ett plus i kanten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 skivor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en avlång form ca 1 ½ liter (för 20 skivor) med bakplåtspapper eller plastfolie.
  2. Smält kokosfettet på svag värme och låt det svalna.
  3. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner kakao och rör om. Tillsätt kokosfettet under omrörning.
  4. Varva chokladsmet och kex i formen, låt översta lagret vara chokladsmet. Låt kakan stå kallt några timmar så att den stelnar.
  5. Servera kakan i skivor med apelsinsallad.

För alla

Kontrollera innehållet i kexen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.

Ingredienser

Portioner: 20 skivor
  • 250 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • ca 100 g kex (Mariekex eller Fingermarie, 100 g motsvarar ca 20 kex)
Lägg till i inköpslistan