Radiokaka med apelsinsallad
I den här fabulösa efterrätten möts den syrliga apelsinsalladen av den intensiva kakaosmaken i radiokakan vilket är en vinnande smakkombination. De knapriga mariekexen som du hittar i kakan är ytterligare ett plus i kanten.
Ingredienser
20 skivor
250 g kokosfett
2 ägg
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
ca 100 g kex (Mariekex eller Fingermarie, 100 g motsvarar ca 20 kex)
För alla
Kontrollera innehållet i kexen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Margareta! Denna apelsinsallad tänkte vi passar bra till radiokakan https://www.ica.se/recept/apelsinsallad-med-stjarnanis-och-kanel-691375/. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-09Vad ingår i apelsinsalladen? Har ni recept?
Margareta
2017-10-08När jag var barn, närmare 60 år sedan, kallade min mor denna kaka för tigerkaka. Jag vet inte säkert om hon använde kokosfett, men i övrigt verkar det vara samma kaka. Vår tigerkaka var alltså hård och med kex i. Jag ska prova detta recept. Idag tror jag att det finns en mjuk sockerkaka som kallas tigerkaka.
Veronica
2014-07-15