Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rabarbersoppa

(154)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Syrlig, len och bedårande rabarbersoppa som ger en smakupplevelse du sent kommer att glömma. Soppan kan serveras både varm och kall och tillsammans med knapriga mandelbiskvier är soppan fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1 1/2 dl strösocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • mandelskorpor eller mandelbiskvier till servering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarber (så röd som möjligt) i 2 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull, strö över strösocker. Sätt på ett lock och låt puttra i ca 5 minuter tills sockret löst sig.
  2. Tillsätt rivet skal av citron, vatten och crème fraiche. Rör väl och låt puttra försiktigt tills rabarbern är mjuk. Soppan blir extra len i konsistensen om den körs någon minut i mixer.
  3. Servera soppan varm eller kall med mandelskorpor eller mandelbiskvier.

För alla

Fri från gluten och ägg om man väljer skorpa eller kaka till som passar.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).