Rabarberpaj med brynt smör

207
18
Rabarberpaj med brynt smör

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Rabarberpaj med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl eller glutenfri mjölmix.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

207

Kommentarer

Ulrika

2022-07-26

Alltså wow, så god denna enkla paj är!!

Britt-irene

2022-07-03

Jättegod och knäckig

Margaretha

2022-05-30

Knäckig och god! Hade inga rabarber och inga havregryn. Bytte till äpplen och granola…. Funkade jättebra! Gästerna och jag blev nöjda! Man tager vad man haver!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2578 KJ / 616 kCal
Fett 33 g
Salt 1.31 g
Kolhydrater 74 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden