Rabarberkaka med vaniljglasyr

Rabarberkaka med vaniljglasyr är en smarrig dessert som du lätt lagar själv. Kardemumma ger utsökt smak i kakan. Den krämiga vaniljglasyren är ljuvlig med cream cheese och citron.

Ingredienser
20 bitar
Rabarberkaka
500 g rabarber
100 g smör eller margarin
4 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
Vaniljglasyr
50 g smör eller margarin
200 g cream cheese
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (rivet skal)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stKonstigt att blanda i rabarberna innan mjölet. Blev väldigt svårt att röra runt mjölblandningen... Tjock smet. Glasyren blev otroligt fet med margarin i. Skulle nog kunnat hoppa över margarinet där.
Susanna
Jättegod! Väldigt enkel att göra, håller sig god en längre tid. Bra med den söta vaniljglasyren till de sura rabarberna.
Gertrud