Rabarberdröm

Ett recept på en fantastisk efterrätt som är enkel att laga men tar lite tid på sig att svalna. Rabarberdröm gör du av kondenserad mjölk, rabarber, socker, digestivekex och lättcrème fraiche. Desserten är söt och syrlig på samma gång.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stJättegott! Kolasåsen håller sig i flera dagar i kylen. Lägger över den till annan burk.
Anne-marie
Hej kan man förbereda detta recept någon dag tidigare som att koka mjölken så den är klar?
Amanda
Fantastiskt syrligt och sött, tyckte verkligen om denna
Mikael
Väldigt friskt och gott med vaniljglass istället för creme fraîches.
Anna-cari
Oöppnad! Mjölken blir till en kolasås som är väldigt god. Ett tips är att försöka ta bort etiketten innan du kokar burken, då klistret har lätt för att fastna på insidan av kastrullen.
Hanna
Koka burken 1,5 timme Öppnad eller oöppnad????
Bernt olof
Hej ica! Jag har hört att det ev ska finnas bisfenol-plaster på insidan av konservburkar. Det är sådana som det finns i de där nappflaskorna man ska undvika. Nu ska alltså denna konservburk kokas i nästan 2 timmar - det låter som om det kan fällas ut jättemycket olämpliga ämnen på den tiden. Har jag fått något om bakfoten här? Med vänliga hälsningar Henrika
Henrika