Rabarber- och jordgubbspaj

Sugen på att baka en paj med jordgubbar och rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna pajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Ingredienser
8 portioner
Smuldeg
150 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
400 g rabarber (400 g motsvarar ca 3-4 stjälkar)
200 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Serveringsförslag
vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
24 stEtt bra recept kommer att göra det flera gånger
Gunnel
Så himla gott
Marika
Hej, hur blir proportionerna om jag vill använda syltsocker i s f vanligt socker?
Ulla inger
Hej Ulla! Du kan bara byta ut rakt av med hoppa över potatismjölet i fyllningen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mitt tips är att skära kylskåpskall smör i småbitar, blanda det lite med de torra ingredienserna, och sedan kör det 30-60 sec i micron, och sedan blanda allt med en köksblandare. Då får du väldigt bra smulor som man kan ha över bär/rabarber.
Evert
Lättlagat,lätt recept och supergott. Så bra att alla kan laga det med olika intolerans 😊
Anna-karin
Jag vill skriva ut det. Hur gör jag det?
Agneta
Hej Agneta! Om du sitter vid datorn så tryck på lilla knappen med tre små prickar (sitter bredvid "Gilla-knappen"). Hoppas du löser det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tror att ni glömt att skriva att man också ska skiva jordgubbarna….eller?
Irene
Supergott!!
Emma
Lade till lite kanel och kardemumma
Åsa
Jättegod paj, den gjorde succé!!!
Jessica