Rabarber med vanilj och kardemummasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rabarber med vanilj och kardemummasås

Annorlunda och mumsigt rabarberrecept som dessutom är lättlagat. Rabarber med vanilj och kardemummasås är fluffigt och smakrikt tack vare vaniljvispen, kardemumman, mandeln och de härliga bitarna av rabarbern.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rabarberstjälkar och skär i små bitar.
  2. Rosta mandelspån i torr het panna.
  3. Smält margarin i en låg vid kastrull och fräs rabarbern mjuk på svag värme. Rör i vit sirap, brun farin och mandelspånen. Låt kallna.
  4. Vispa vaniljvispen luftig och smaksätt med malen kardemumma. Servera rabarbern med såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 rabarberstjälkar
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk margarin
  • 1 1/2 dl vit sirap
  • 1 msk Brun Farin
  • 2 1/2 dl vaniljvisp
  • 1/2 tsk malen kardemumma
Lägg till i inköpslistan