Rabarber med vanilj och kardemummasås

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
3
Rabarber med vanilj och kardemummasås

Annorlunda och mumsigt rabarberrecept som dessutom är lättlagat. Rabarber med vanilj och kardemummasås är fluffigt och smakrikt tack vare vaniljvispen, kardemumman, mandeln och de härliga bitarna av rabarbern.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Rabarber med vanilj och kardemummasås

Ingredienser

4 portioner
8 rabarberstjälkar
1 dl mandelspån
2 msk margarin
1 1/2 dl vit sirap
1 msk brun farin
2 1/2 dl vaniljvisp
1/2 tsk malen kardemumma

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Underbart gott och lättlagat.

Marika

2006-06-05

Väldigt gott men framförallt lättlagat. Tänk alla rabarber man har i frysen efter sommarens skörd och man tröttnar lite på paj. Då är det perfekt att plocka fram det här receptet!

Beatrice

2003-07-20

Var använder man vispgrädden? Det måste ju vara vaniljvispen man menar, eller?

Anna

2002-12-19

Testa liknande recept

Snabb rabarberglass
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberdessert
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb paskha
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljparfait med rabarber
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga