Enkel äppelsallad med honungsvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Enkel äppelsallad med honungsvinägrett

Ett lättlagat recept på en lyxig och fräsch äppelsallad med honungsvinägrett. Du gör salladen av bland annat honung, vinäger, äpplen, sallad, mangoldskott och valnötter. Perfekt att servera som tillbehör till måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  2. Äppelsallad: Skär äpplena i tunna skivor på tvären så att det fina stjärnmönstret framträder. Eller kärna ur dem med en urkärnare om du inte vill ha kärnhuset kvar.
  3. Häll på vinägretten och låt äppelskivorna stå och dra 5-10 minuter.
  4. Lägg upp och blanda salladssorterna, toppa med äppelskivor och strö över valnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd dina egna salladsfavoriter och variera med exempelvis hasselnötter, pinjenötter eller rostade solrosfrön.

Ingredienser

Portioner: 6
Honungsvinägrett
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Äppesallad
  • 3 hela äpplen med skal
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 1 påse röda mangoldskott (à 70 g)
  • 100 g valnötter
Lägg till i inköpslistan