Quinoa- och fröknäcke

Säg hej till ditt nya mellanmål! Detta krispiga och goda fröknäcke med quinoa är busenkelt att göra. Utöver quinoa innehåller knäcket bland annat sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor som alla bidrar till ett gott och mättande knäcke.

Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
21 stKan jag byta ut majsmjölet till havremjöl?
Madeleine
Hej Madeleine! Det är inget vi har testat. Om du testar får du gärna berätta hur resultatet blev. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Godaste fröknäcket!!
Alexandra
Hej! Ska man ha kvar bakplåtspappret ovanpå när man gräddar i ugnen eller ska man plocka bort det efter att man kavlat?
Lisa
Hej Lisa! Jo, man ska ta bort pappret innan man kör in plåten i ugnen. Hoppas du gjorde så. ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
tredje personen som undrar om quinoan ska kokas innan. 🙈
Raquel
Hej Raquel! Quinoan ska inte kokas innan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Provar med rismjöl verkar funka bra!
Stina
Hej Ska quinoa kokas innan?
Anne
Super gott med quinoa frön som även kändes fastare än utan dem!
Beatrice
Jag kavlar alltid ut mycket tunnare och kör ca 30-40 min i ugnen. Kör på varmluft och släpper ut ånga ett par gånger. Gör alltid dubbel sats för annars tar det slut direkt! Varierar med chia och linfrön (istf sesam och quinoa). Jättegott!
Nadia victoria
Efter en timme var det bränt. Rekommenderar att man håller koll, för hade vi haft den i ugnen 1 1/2 timme hade det varit svart.
Frida
Har gjort Quinoa o fröknäcke, men jag hade inte Quinoa i. Det blev mörkt ganska snabbt, hade 150 grad och i mitten. Kan det bero på att jag inte hade Quinoa? Jag tog lite av varje av det andra så det blev 1 dl.
Monica
Hej Monica! Det är tyvärr svårt att säga varför det blev mörkt ganska snabbt men visst kan det ha betydelse att du inte hade quinoa i och dels också det andra du hade i istället för quinoa. Men hoppas att det blev gott i alla fall! Hälsningar Elina
ICA-köket