Queso helado – Peruansk kryddig glass

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Queso helado – Peruansk kryddig glass

Queso helado är en kryddig glass med smak av kanel, kryddnejlika och kokos och är en vanlig dessert i Peru. Du kan göra glassen utan glassmaskin och resultatet är en variant på parfait med ganska hård konsistens, så glassen behöver tid att tina i rumstemperatur innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Queso helado – Peruansk kryddig glass

Ingredienser

4-6 portioner
5 dl mjölk (3%)
3 kanelstänger
5 kryddnejlikor
3 msk riven kokos
3 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 390 g)

Till servering

physalis
malen kanel

Gör så här

00:05:00
06:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Byt ut mjölk mot vispgrädde och 1 gelatinblad så blir det mer som en galato i konsistens. Och inte isig som mjölkbaserad glass har en tendens att bli.

    Jimmy

  • Den blev väldigt isig. Hur kan man få den mer krämig?

    Karin

Testa liknande recept

Vaniljglass utan glassmaskin
Betyg 4.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Glass med kondenserad mjölk
Betyg 4.7 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Glasstårta med jordgubbar och maräng
Betyg 4.8 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Glasstårta med choklad och lakrits
Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos
Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad