Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quesadilla med sherryfräst svamp och enbär

För dina tankar till Mexiko genom att tillaga dessa lysande quesadillas. Använd din nyplockade svamp och fräs dem i bland annat soja, sherry och enbär. Svampen i kombination med krämig manchegoost och tortillabröd är otroligt lyckad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skiva svampen ganska tunt. Stek på medelvärme utan fett tills all vätska kokat bort.Tillsätt smör vitlöksklyftor, sherry, krossade enbär, salviablad och sojan. Sänk värmen och låt svampen puttra vidare i ca 15 minuter. Smaka av med svartpeppar.
  2. Bre ut svampen i ett tunt lager på ett stort tortillabörd. Strö över manchegoosten. Lägg på ytterligare en tortilla och tryck till.
  3. Lägg i teflonpanna med lite smör, stek på medelvärme, vänd försiktigt när den fått färg och stek på andra sidan. Låt svalna något och skär sedan i tårtbitar.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 300 g tunt skivad svamp t ex skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk sherry
  • 5 krossade enbär
  • 10 finhackade salviablad
  • 2 tsk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven manchegoost
  • stora tortillabröd
Lägg till i inköpslistan