Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Purjolöksterrin

Här är ett spännande recept på purjolöksterrin med fräscha och smakrika ingredienser som savoykål, tomat och purjolök. Du serverar purjolöksterrinen med en lantlig sås som du gör på färska örter, fransk senap och yoghurt. Mycket gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förväll kålen och kyl den sedan snabbt i isvatten.
  2. Skålla och skala tomaterna, ta ur kärnorna och hacka tomatköttet. Ansa purjolöken, skär den i tunna skivor och förväll dem något. Låt kallna.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp buljongen och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Låt buljongen kallna.
  4. Klä en terrinform, ca 1½ l (för 8 port), med plastfilm, och därefter med savoykålen. Varva tomatkött och purjo i formen.
  5. Häll på buljongen. Täck med plastfilm. Lägg på en lätt tyngd och ställ in terrinen i kylen i minst 3-4 timmar att stelna.
  6. Sås: Vispa ihop yoghurten med senap, salt, peppar och färska örter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 savoykålsblad
  • 8 tomater
  • 2 purjolökar
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Sås
  • 3 dl mild naturell yoghurt
  • 1 msk fransk senap
  • salt
  • vitpeppar
  • färska örter t ex dill, timjan, gräslök
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare