Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pumpapanerad kyckling med rostat majsris

Pumpapanerad kyckling med rostat majsris är en färgrik middag som passar hela familjen. Den krispiga pumpakycklingen smaksatt av soltorkade tomater och persillade blir en bra kombination till det mer söta riset med rostad majs. Servera med yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majsris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna. Mixa pumpakärnor, ströbröd och persillade grovt i en matberedare eller med stavmixer. Häll ut på en tallrik.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Häll av majsen.
  4. Fräs majsen på hög värme i olja i en stekpanna ca 4 minuter. Sänk värmen och tillsätt vitlök och purjolök, låt fräsa ytterligare 2–3 minuter.
  5. Tillsätt persilja, citronjuice och riset i stekpannan. Blanda allt väl. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  6. Rör ut potatismjölet i vattnet. Vik ut kycklinglårfiléerna och krydda runt om med salt och peppar. Pensla dem med potatismjölblandningen och doppa sedan i pumpakärnemixen.
  7. Stek kycklingen gyllenbrun i olja ca 4 minuter på varje sida. Strimla tomaterna om de är stora. Servera kycklingen med tomaterna, riset och citronklyftor. En klick matyoghurt är gott till.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 tsk persillade (torkad örtblandning)
  • 2 msk potatismjöl
  • ca 3 msk vatten
  • 1 burk soltorkad tomat (gärna körsbärstomater, à ca 140 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Majsris
  • 3 dl basmatiris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/3 purjolök (den ljusa delen)
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • citronklyftor
  • ev matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?