Pumpapanerad kyckling med rostat majsris
![Pumpapanerad kyckling med rostat majsris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36752/cf_259/pumpapanerad_kyckling_med_rostat_majsris.jpg)
Pumpapanerad kyckling med rostat majsris är en färgrik middag som passar hela familjen. Den krispiga pumpakycklingen smaksatt av soltorkade tomater och persillade blir en bra kombination till det mer söta riset med rostad majs. Servera med yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
![Pumpapanerad kyckling med rostat majsris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36752/cf_259/pumpapanerad_kyckling_med_rostat_majsris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 dl pumpakärnor
1 dl ströbröd
1 1/2 tsk persillade (torkad örtblandning)
2 msk potatismjöl
ca 3 msk vatten
1 burk soltorkad tomat (gärna körsbärstomater, à ca 140 g)
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Majsris
3 dl basmatiris
2 vitlöksklyftor
1/3 purjolök (den ljusa delen)
1 msk olivolja
1 burk majs (à 340 g)
2 msk finhackad persilja
1 msk färskpressad citronjuice
4/5 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
citronklyftor
ev matyoghurt
För alla
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer