Pumpakräm med kokos och sesam

Betyg 2.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pumpakräm med kokos och sesam

Pumpa är med sin söta smak och mjuka konsistens en klassiker i thailändska efterrätter. Här kokar butternutpumpa i kokosmjölk och blir sedan till en vackert orange kräm. Pricken över i blir det när du serverar pumpakrämen med sesamfrön och kokoschips.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Pumpakräm med kokos och sesam

Ingredienser

6 portioner
1 kg skalad och urkärnad pumpa (t ex butternut)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk finrivet limeskal
2 krm vaniljpulver

Till servering

rostade sesamfrön
kokosflingor

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pumpa med guacamole och grönsaksstavar
Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Höstig pumpagröt
Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad