Proteinpannkakor

Supergott recept på fluffiga proteinpannkakor som snabbt blir en favorit hos hela familjen. Havregryn och extra ägg gör dem till en mer proteinrik variant av American pancakes. Servera med fräscha tillbehör och toppa gärna med proteinpudding och du har en mättande frukost.

Ingredienser
ca 6 st
2 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg
3/4 dl växtbaserad dryck (gärna ärtdryck)
smör eller kokosfett (till stekning)
Serveringsföslag
färska blåbär, jordgubbar, hallon eller kiwi
nötter eller frön
choklad eller vanilj proteinpudding cottage cheese eller kvarg
citronmeliss (till dekoration)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per pannkaka exkl serveringsförslag.
Energi436 KJ / 104 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentarer
18 stJag följde Kims råd men hade bara chokladproteinpulver. Helt ok, men smakar mer omelett än pannkaka :)
Andreas
Dom här jag jag till lunch såå ofta! Men jag lägger till proteinpulver med smak av choklad och det blir så gott! Jag toppar det med jordnötssmör och protinella 😋
Cornelia
Mina favoriter! Jag häller i alla ingredienser, tar mjölk istället för ärtdryck och tillsätter 1/2- 1 banan. Mixar allt tillsammans och gräddar. Äter med kvarg och blåbär!!! Mums :)
Britta
Smakade omelett med havre typ. Tror jag skippar havren nästa gång å bara gör en omelett. Den här va rätt intetsägande. Men är man van att bara äta "nyttigt" funkar den säkert
Mathias
Perfekt som helgfrukost! Perfekt att servera med vilken frukt/bär som finns hemma och keso/creme Fraiche/grädde osv. Passar till allt och känns lyx!
Johanna
Hej. Hur många portioner blir det? Hittar bara information om att det blir 104kcal per portion, men ser inte hur många portioner blir av smeten? Tack för förhand Mvh Aleksandra
Aleksandra
Hej Aleksandra! Näringsvärdet är beräknat per pannkaka utan serveringsförslag och räknat från att man får ut 6 st pannkakor på en smet. Hoppas det hjälper dig att komma fram till hur mycket en portion blir för dig. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag kör detta recept i princip till frukost flera gng i veckan men skippar vaniljpulver o tillägger 1dl vaniljproteinpulver och grovmalen kardemumma och ökar mjölkmängden till 1 dl o låter smeten sedan vila i 10minuter. Steker sedan " tjocka " amerikanska pannkakor o käkar med hallon blåbär o keso. Suveränt gött!!
Kim
Näringsvärde per portion är det per pannkaka el hur har ni räknat? Mvh Nadine
Nadine
Hej Nadine! Vi har näringsberäknat per pannkaka men utan serveringsförslag. Hoppas att du gillar pannkakorna! Hälsningar Elina
ICA-köket
Yummi yummi! Jag brukar göra banan pannkakor men blev så trött på dom. Så provade detta fast hällde in färska blåbär i.
Daniella
Kul att du hittat till detta recept Daniella, och vilket bra tips att tillsätta blåbär i smeten, låter supergott. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Bruh trodde det stod 3-4dl mjölk... Nu står jag här med en smet som knappast går att använda och jag gjorde även dubbel sats... Kan man göra typ ugnspannkaka på smeten?
Alfred
Hej Alfred! Men så trist! Tyvärr är det inget vi har provlagat men du kan ju alltid testa med att freestyla lite och öka upp ingredienserna och antingen steka pannkakor eller som du säger, göra en ugnspannkaka. Hoppas att det löser sig! Hälsningar Elina
ICA-köket