Primörtallrik
En primörtallrik fylld av fräscha färska grönsaker: sparris, spenat, morot, salladslök och champinjoner. Servera med kassler, som du halstrar, grillar eller steker, och en fyllig gourmetkräm med smak av basilika, honung, pepparrot och citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996
Ingredienser
4 portioner
1 knippa grön färsk sparris (à ca 400 g)
3 stora morötter
500 g färsk spenat
1 knippa salladslök
3 vitlöksklyftor
15 schalottenlökar
200 g färska champinjoner (eller ostronskivling)
ca 400 g kassler
3 msk smör eller margarin
salt
1 msk pinjenötter (eller solrosfrön)
Gourmetkräm
1 burk kvarg gourmet
2 msk riven pepparrot
2 msk hackad citronmeliss
2 msk hackad färsk basilika
1 knivsudd honung
salt
nymald peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer