Primörtallrik

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Primörtallrik

En primörtallrik fylld av fräscha färska grönsaker: sparris, spenat, morot, salladslök och champinjoner. Servera med kassler, som du halstrar, grillar eller steker, och en fyllig gourmetkräm med smak av basilika, honung, pepparrot och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Primörtallrik

Ingredienser

4 portioner
1 knippa grön färsk sparris (à ca 400 g)
3 stora morötter
500 g färsk spenat
1 knippa salladslök
3 vitlöksklyftor
15 schalottenlökar
200 g färska champinjoner (eller ostronskivling)
ca 400 g kassler
3 msk smör eller margarin
salt
1 msk pinjenötter (eller solrosfrön)

Gourmetkräm

1 burk kvarg gourmet
2 msk riven pepparrot
2 msk hackad citronmeliss
2 msk hackad färsk basilika
1 knivsudd honung
salt
nymald peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Kallskuren kassler med champinjonsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Primör- och kasslersallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Annas matlådepudding
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergratäng med ris och banan
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med spenat- och päronfräs och smulad ädelost
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga