Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Prästostbiffar med äppelchutney

Prästostbiffar med äppelchutney är ett spännande recept med olika, överraskande smaker som dina gäster nog inte har ätit tillsammans förut. Servera prästostbiffarna med äppelchutney, klyftpotatis och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Blanda ihop alla ingredienser till en färs och forma till 4 biffar (för 4 port). Stek dem i matfettet i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 6 min per sida.
  2. Chutney: Fräs äpple, lök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera prästostbiffarna med äppelchutney, klyftpotatis och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 100 g prästost (lagrad, i kuber)
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök (finhackad)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till stekning
  • 2 msk smör eller margarin
Äppelchutney
  • 3 äpplen (skalade, i bitar)
  • 1 rödlök (i bitar)
  • 1 msk rapsolja (kallpressad)
  • 2 msk äppeljuice (koncentrerad)
  • 1 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan