Potatissoppa med bacon

Denna matiga soppa med subtil citrussmak passar både som entrérätt och huvudrätt. Mixa din kokade potatissoppa slät och gör den krämig med lite grädde innan den serveras med krispig, salt bacon och vacker persilja på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
1 purjolök
3 msk hackad persilja (ev fryst)
1 1/2 l vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
2 msk färskpressad citronjuice eller vitt vin (2 msk citronjuice motsvarar 1/2 dl vitt vin)
2 dl matlagningsgrädde
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
Till servering
stekt bacon
ev persilja
Gör så här
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stTre stjärnor när vi gjorde med citronsaften, god men för syrlig. Dock gjorde vi om den idag utan citronen med en extra grönsaksbuljongtärning, och nu blev det full pott med stjärnor!
Monique
Otroligt gott om man lägger i en halv tärning av umami buljong!
Julia
Smaklöst recept
Cecilia
Glöm vad jag sa jag läste fel🙈
Fia
Varför kan man inte använda fryst persilja vad händer?
Fia
Tyvärr väldigt smaklöst recept. Tweakar man med väldigt mycket mer kryddning och extra mycket potatis blir det nog bra. Jag hade i mycket riven parmesan så blev det bättre!
Levi
Jag använder 1 kg potatis istället för 800 g och skippar matgrädden. Då blir den riktigt god 😊
Anna
Inte så illa när jag hade öst på med diverse kryddor...
Johann
Med ramslök, grönsaksbuljong, kycklingfond, cayennepeppar och chilipulver så fick jag till slut lite mer smak på soppan. Använd mindre vatten eller mjölig potatis annars blir soppan lite lös.
Malin
Ta i lite ramslök! Förstärker smaken o finns att plocka nu!
Anne
Hej Anne! Tack för att du delar med dig ditt tips och lyckost dig som redan har hittat ramslök! Hälsningar Elina
ICA-köket