Potatissoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissoppa

Mustig och god soppa gjord av råvaror som potatis, korv, knaperstekt bacon, purjolök och rotselleri. Soppans mjuka smak kommer från kryddor som timjan och persilja. Potatissoppan tillagar du på ungefär 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i små tärningar. Skölj och skiva purjon och lägg allt i en kastrull stor nog för soppkok.
  2. Smula ner buljongen, häll på vattnet och lägg i kryddorna.
  3. Koka sakta under lock tills potatisen mosar sig och kan vispas sönder.
  4. Hacka persiljan och skiva korven. Tillsätt detta efter ca 20 minuters koktid. Eller knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Hacka baconet och lägg i soppan sist.

Tips

Om du vill att soppan ska bli blå, använd Blå Kongo.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar av mjölig sort
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 purjolök
  • 3 buljongtärningar
  • 15 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 knippa persilja
  • 2 starka korvar eller bacon (2 st korvar motsvarar 1 pkt bacon)
Lägg till i inköpslistan