ÖVER 60 MIN | Enkel

Örtsill med citron och lagrad ost

Med färska örter, crème fraiche
 och smulad lagrad ost är den här krämiga, vackert gröna sillen en given succé. Med 5-minuterssill som grund svänger du dessutom ihop den på ett kick.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av sillen och skär den i bitar.
  2. Mixa crème fraiche, senap, citronskal, örter, salt och peppar till en slät kräm.
  3. Rör ner sill och ost.
  4. Lägg sillen i en väl rengjord burk.
  5. Låt stå i kylen minst 4 timmar eller gärna över natten.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Näringsvärdet är beräknat på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 dl hackade färska örter (t ex gräslök, basilika och persilja)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl smulad lagrad ost (t ex Västerbottensost)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1944 kJ / 465 kCal