Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatispaté

Potatispaté är en makalöst god paté av potatis och grädde som tack vare att den serveras kall passar utmärkt till buffén. Servera med fördel rostbiff till potatispatén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, skölj och skiva potatisen tunt. Vispa äggen och häll i grädde, mjölk och ost. Blanda ner salt och peppar. Pressa ev i vitlök. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 liter (för 15 port). Klipp ett smörgåspapper så att det passar botten i formen.
  2. Smöra även pappret lätt. Varva potatisskivorna med hackat kryddgrönt i formen. Tryck till mellan varje varv. Häll över äggsmeten.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 1 timme. Täck med folie om ytan blir för mörk. Låt patén stå en stund innan den stjälps upp.
  4. Servera patén kall, skuren i skivor till exempelvis pastrami eller rostbiff. Beräkna ca 100 g kött till varje person

Tips

Det finns fryst örtkryddblandning att köpa om det är svårt att hitta färska kryddor.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 1 kg potatis
  • 3 ägg
  • 2 1/2 matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 påse gratängost (à 200 g)
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl hackat kryddgrönt (t ex persilja, dill, gräslök)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer