Potatispaté
Potatispaté är en makalöst god paté av potatis och grädde som tack vare att den serveras kall passar utmärkt till buffén. Servera med fördel rostbiff till potatispatén.
Ingredienser
15 portioner
1 kg potatis
3 ägg
2 1/2 matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 påse gratängost (à 200 g)
1 tsk salt
svartpeppar (från kvarn)
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl hackat kryddgrönt (t ex persilja, dill, gräslök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2010-05-15 Istället för en avlång form tog jag en rund, då räckte det med 1 timma i ugnen. Blev då även lägre och lättare att skära när den var varm i tårtbitar. Helt underbar i smaken.
Inger
2010-05-16Kanongott! och det tyckte mina gäster också. Däremot är tiden i ugnen angiven för kort. Jag tror att jag fick ha den i ugnen nästan 2 timmar. Prova med sticka, det gjorde jag.
Marie
2009-06-30